Upassende eliminering hos katter: Årsaker og behandlinger

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore4

Et av de vanligste og nedslående problemene som krevende veterinærer står overfor, er når katter slutter å bruke søppelboksen for å urinere og/eller defecate. Faktisk er feil eliminering en av de vanligste årsakene til at katt foresatte kan gi fra seg kattene sine til adopsjon eller til og med avlive familiens kjæledyr under visse omstendigheter. Problemet er til og med mye mer plagsomt i flerkatt hjem, der alternativer for dette problemet kan være enda mye tøffere å finne.

Det første trinnet i å evaluere en katt som ikke lenger bruker søppelboksen er å ha en full medisinsk undersøkelse, samt diagnostisk testing for å inkludere muligens urinanalyse for urinveisbetennelse/infeksjon, samt fekal analyse for gastrointestinale parasitter. Hvis et kjæledyr er middelalder eller eldre, kan også en blod CBC/kjemi og skjoldbruskkjertel test indikeres. Disse treningene gir mulighet for påvisning av medisinske problemer som kan forårsake feil vannlating og/eller avføring.

Hvis en medisinsk opparbeidelse ikke klarer å indikere et underliggende helseproblem, er atferdsproblemer sannsynligvis kilden til problemet. I disse tilfellene kan det være nyttig å legge til mye mer søppelbokser, i tillegg til å prøve forskjellige søppeltyper i noen tilfeller. Å isolere den berørte katten i et lite rom til katten kan bli omskolert til søppelboksen er ofte nødvendig. Noen ganger kan kitty hormoner kjent som feromoner også være nyttige, for eksempel produktets Feliway.

Mange ganger kan feil vannlating og/eller avføring skyldes atferdsmessige problemer inkludert uønsket aggresjon blant kattemedlemmer i husholdningen. I disse tilfellene kan medisinsk behandling med reseptbelagte medisiner som Prozac, amitriptylin eller clomiprimine være nødvendig. Naturlige produkter inkludert ro og være rolig kan også være nyttig. Holistiske veterinærer vil ofte foreskrive individualiserte homeopatiske midler for katter med medisinske eller atferdsmessige årsaker til feil eliminering. De vil også sørge for at katter er på et evolusjonær art-passende kosthold: enten et rått kjøttbasert kosthold som primal, eller et naturlig hermetisk basert kosthold som glorie, petguard eller wysong.

Prognose for katter som har feil eliminering utenfor Litterbox vil avhenge om underliggende medisinske årsaker blir funnet på en arbeid, så vel som om det er andre katter i hjemmet som bidrar til oppførselen. .