10 metoder for å gi hunden din mer mental stimulering

10 Metoder for å gi hunden din mer mental stimulering

Sist oppdatert 23. april 2022 av valpelekkasjer 24 kommentarer

x

Leter du etter noen metoder for å hjelpe deg med å trette hunden din i tillegg til å holde dem opptatt? I så fall prøv å legge til mer psykologisk stimulerende aktiviteter i rutinen deres.

I stedet for bare å legge til mer fysisk trening til hundens rutine, legg inn noen få hjernespill for å virkelig trette dem ut. Psykisk stimulering beriker hundene våre liv ved å gi dem noe meningsfylt å gjøre. I tillegg til at disse aktivitetene letter kjedsomhet, reduserer de sannsynligheten for at hundene våre etablerer atferdsproblemer som ekstrem tygging eller bjeffing.

Hvis du leter etter noen enkle metoder for å utøve hundens hjerne, her er 10 metoder for å gi hunden din mer mental stimulering.

Tips: Hvis du leter etter enda flere metoder for å holde hunden din hektisk, må du huske å inspisere 33 metoder for å holde hunden din hektisk inne i hjemmet ditt og 26 kjedsomhetsbuster for hunder.

1. La hunden din jobbe for maten

Hundene våre har det ganske enkelt når det kommer til måltidet. De fleste av oss bare setter bollen ned og la dem gå på den. Nå er det ingenting galt med det, men det er langt fra deres naturlige rensende vaner. Så hvis du vil legge til litt mer mental stimulering til hundens rutine, kan du begynne med å endre fôringsrutinen. I stedet for bare å overlate maten noen ganger om dagen, kan du lage et morsomt spill ut av den for hunden din.

Min foretrukne teknikk er å bruke et matdispenserende leketøy som Kong Wobbler eller Bob-A-Lot. Du plasserer hundene dine måltider i leketøyet, så vel som de må rulle den rundt for å få maten til å finne ut av hullet. I tillegg til at det faktisk kan være litt støyende, men det er vel verdt det når du ser nøyaktig hvor tilfredsstillende det er for hunden din.

2. La hunden din snuse og sjekke turer

Å få en tur er en av de mest interessante delene av hundedagen din. Du kan gi dem litt mer mental stimulering ved å la dem stoppe og snuse rundt litt mer. Det er sant at turgåing er utmerket fysisk trening, men for hunder handler det også om utforskning. At du kanskje har gått nedover veien en million ganger nå, men det betyr definitivt ikke at det ikke er nye og interessante lukter for at hunden din skal inspisere hver dag.

Og hvis du ikke er komfortabel med å la hunden din lede deg rundt på turer, kan du tildele bestemte områder eller tider for gratis sniffing. Bare lær hunden din et signal som “Go Sniff”, i tillegg til å la dem sjekke ut en stund. Du vil bli overrasket over nøyaktig hvor mye mer slitne hunder er etter en tur som inkluderer leting og sensorisk berikelse (sniffing) i stedet for bare å gå en direkte linje.

Neste gang du er ute og går med hunden din, må du huske at de analyserer ting med nesen, ikke bare visuelt. Gi dem noen få øyeblikk å sjekke ut og ta inn alle de interessante luktene.

3. Få hunden din et puslespillleketøy

Puzzle Toys er en fin så vel som enkel metode for å holde hunden din hektisk og underholdt. Interaktive leker som gåter hjelper til med å holde hunden din fokusert på en oppgave, så vel som det ekstra mentale stimulering går langt. En ekstra 15 -minutters kamp om dagen kan en så betydelig forskjell for hunden din. Det gir dem noe å fokusere på, så vel som den ekstra betydningen i deres dag hjelper når det gjelder å lindre atferd.

Puzzle -leker er utmerkede siden de gir hunden din en mulighet til å utnytte noen av sine naturlige problemer med å løse evner. I tillegg til å holde hunden din engasjert med interaktive leker, kan du bidra til å øke selvtilliten og trette dem ut mentalt.

Husk at ikke alle puslespillleker er likt på samme måte av alle hunder. Hunden min foretrekker en frossen Kong fylt med godbiter over puslespill som ligger flatt på bakken. En frossen Kong vil holde henne hektisk i 30+ minutter, mens et puslespill vanligvis varer 2. Så hvis du ikke er sikker på om hunden din er i gåter, foreslår jeg å lage en av en muffins tinn og tennisfærer for å måle interessen.

4. Lær hunden din noen nye triks

Hvor mange teknikker vet hunden din? Har de et flott opphold, kommer hit og legger deg? Vel, den gode nyheten er at det er mye mer du kan lære dem som går utover det grunnleggende. Med teknikkopplæring er det alltid mer å legge til.

Å lære hunden din en ny teknikk eller kommando er utmerket for mental stimulering, i tillegg til at den kan være spesielt praktisk med redd eller fryktelige hunder. All den treningen vil bidra til å øke hundene dine selvtillit, så vel som det styrker båndet mellom hund og eier. Å oppdage nye kommandoer kan på samme måte bidra til å øke hundene dine fokus så vel som impulsadministrasjon (væremåter).

Er du ikke sikker på hva du skal lære hunden din neste? Her er en utmerket liste over 52 teknikker for å komme i gang. En av mine foretrukne teknikker er veving mellom bena. Det ser virkelig bra og imponerende ut, men det var overraskende en av de enkleste teknikkene å undervise.

Undervisning i degnullnull