Beste råvarer å kjøpe organisk

sommer er en tid til å glede seg over naturens dusør i form av fersk frukt og grønnsaker. Imidlertid, med den forbedrende forskningen som viser de skadelige effektene av plantevernmidler som brukes på våre råvarer, tør du imidlertid spise en ikke-organisk fersken?

Skal jeg kjøpe organiske produkter?

Ikke alle frukt og grønnsaker har samme plantevernmiddelbelastning. Ved å handle nøye og kjøpe organiske versjoner av fruktene og vegetabilske mange som sannsynligvis vil inkludere plantevernmidler i sin konvensjonelle form, kan du redusere risikoen for å innta potensielt skadelige kjemikalier.

De beste produktene å kjøpe organisk

Ferskener

Epler

Jordbær

Kirsebær

Importerte druer

Pærer

Søt paprika

Selleri

Salat

De beste ikke-organiske produktene

Produktene som minst sannsynlig vil være forurenset av plantevernmidler, og dermed sikreste å kjøpe konvensjonelle versjoner av, inkluderer mye mer grønnsaker enn frukt. Mange har hud eller en skall som enda mer beskytter mot potensielle plantevernmidler. Topping av listen med minst spor av plantevernmidler er:

Løk

Asparges

Kål

Avokado

Mango

Kiwi

Bananer

Ananas

Bruk disse listene som en retningslinje og glede deg over frukt og grønnsaker!

Amber bryr seg ikke om frukt eller grønnsaker, men hun sier at hun har hørt noen kattunger som faktisk gleder seg over dem. Liker katten din frukt eller grønnsaker? Hvilke?

Ingrid King

Du kommer kanskje også til å like:
Naturens variasjon husker en gruppe instinkt rå organisk kyllingformel

Produktgjennomgang og gave: Tipsy Nip Organic Catnip Products

Gjennomgang: Organiske katteleker fra Purrfectplay

«Et intervju med Nadine M. Rosin, forfatter av“ The Healing Art of Pet Parenthood ”
Kjæledyr og plenkjemikalier – ikke en god kombinasjon »

4 kommentarer til de beste produktene for å kjøpe organisk

Satyabroto Banerji sier:

22. juli 2009 kl. 9:16

Fellesskapet støttet landbruket slår den organiske ruten til mattrygghet. Det er en feilslutning å tro at alt som er dyrket uten kjemikalier, må være trygt. Vurder tungmetaller, patogener og steroider. De kan lande opp og inne i organiske råvarer. Motsatt vil frukt og korn som er dyrket under kjemiske plantebeskyttelsesregimer ikke ha noen skadelige rester hvis dyrkere observerer etikettretning.

Svare

Organisk handel sier:

12. juli 2009 kl. 16.25

Du reiser noen gyldige poeng om når du skal kjøpe organisk. Imidlertid ville Organic Trade Association (OTA) advare folk mot ideen om å begrense deres organiske kjøp til listen over varer du skisserer i denne bloggen. Selv om det å etablere slike grenser kan bidra til å redusere størrelsen på ditt personlige matbudsjett, savner det et viktig poeng: å kjøpe organisk handler om mye mer enn å holde plantevernmidler utenfor kroppene våre. Det handler om å støtte et system med bærekraftig landbruksforvaltning som fremmer jordhelse og fruktbarhet gjennom bruk av metoder som avlingsrotasjon og dekker beskjæring, som gir næring til planter, fremmer artsmangfold, hjelper til med å bekjempe klimaendringer, unngå skader på viktige vannressurser og ivareta bønder og bønderes familier fra eksponering for skadelige kjemikalier. I denne forstand er det å kjøpe organisk en forpliktelse til det større, mye mer komplekse bildet som vår personlige helse er en del av.

OTA vil også oppfordre folk til å vurdere at organisk gir en rekke fordeler som ikke-organiske lokale produkter ikke gjør. Fordi de er regulert av den føderale regjeringen, bør produkter som bærer den organiske etiketten oppfylle et strengt sett med retningslinjer for produksjons-/håndtering. De bør lages uten bruk av giftige og vedvarende plantevernmidler, hormoner, antibiotika og genteknologi. I tillegg skal de ikke gjennomgå bestråling eller inkludere ingredienser laget av klonede dyr. Lokale produkter holdes ikke til noen slike standarder, og av den grunn kan ikke stole på å oppfylle noen av de nevnte kriteriene. Og fordi begrepet “lokalt” i seg selv er udefinert, kan det ikke gjøres noen garantier om et produkt faktisk er lokalt!

Organiske produkter er også forskjellige med hensyn til sporbarhet. I kjøp for å oppfylle føderale forskrifter, bør det føres nøye poster om hver fase av organisk produksjon. Dette innebærer at alt fra kilden til frøene til måten produktene er plassert i butikkhyllene, skal dokumenteres. Dessuten bør hvert av disse trinnene verifiseres av en tredjepart. Lokale produkter derimot er verken påkrevd å tilby slik dokumentasjon eller å gjennomgå tredjepartsgjennomgang. Som sådan kan det ikke gjøres noen garantier om hvor lokale produkter kommer fra eller hvordan de håndteres.

Innebærer dette at du burde forlate kjøp av lokalt laget produkter? Ikke i det hele tatt. I stedet innebærer det at du burde være gjennomtenkt om de lokale produktene du velger å kjøpe. Hvis de er merket organisk, kan du føle deg trygg på at de har blitt produsert på en måte som ikke bare støtter personlig og miljøhelse, men også hjelper til med å garantere produktintegritet fra gården til familien din.

Svare

Ingrid sier:

10. juli 2009 kl. 14:19

Takk for dinnull