Hvordan vet katter hvordan de skal bruke en søppelboks?

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til moreaddthismore45

Folk som aldri har eid eller vært rundt katter, tenker ofte på at det tar mye tid og krefter å trene en katt til å bruke en søppelboks. Vi gledet på at katteforeldre kanskje liker å kvaliteten på kattens bruk av en søppelkasse til timer med dedikert trening, eller til kattens bemerkelsesverdige intelligens. Sannheten er imidlertid at det er relativt grunnleggende å vise en katt eller kattunge for å bruke en søppelboks fordi den appellerer til instinktene deres.

Enlige vildkatter vil naturlig dekke avfallet uten trening; De gjør det for å dekke duften fra rovdyr og konkurrenter. I grupper av vilde katter vil dominerende katter ofte forlate avføringen som er avdekket som en måte å markere territoriet sitt, mens katter lavere i hierarkiet forventes å dekke avfallet sitt som et tegn på underordning. Tatt i betraktning at det er mye lettere å dekke droppingene deres i myk skitt eller sand, blir katter naturlig tiltrukket av dette materialet.

Katter er slitsomme, og i et hjem krever det ikke mye å be om en katt å lære å bruke en søppelboks. Lever en ren, romslig søppelboks på et privat sted, og sørg for at katten din vet plasseringen av søppelboksen. Ta med katten din til søppelboksen og legg ham eller henne i søppelboksen noen ganger, spesielt på kattens oppvåkning fra en lur, eller etter måltider når katten din er mye sannsynlig å trenge å “gå.” Det er omtrent alt som trengs for mange katter for å få beskjeden om at det er der de skal deponere avfallet sitt. I en husholdning regnes en katt som et underordnet medlem, så mange innendørs katter vil automatisk dekke avføringen. I en husholdning med flere katt er det imidlertid ikke uvanlig at den mye mer dominerende katten forlater avføringen.

Du kan også se katten din prøve å “begrave” ustått kattemat ved å klø rundt matbollen etter å ha spist. Det samme instinktet som driver ville katter til å dekke avføringen for å stoppe deteksjon av andre kattekonkurrenter eller rovdyr, driver også huskatter til instinktivt å dekke deres stinkende, uståtte mat.

Kattatferd