Bling, blogg, skriv: shojai sier c’mon ned, du! CWA Houston Conference 7-9 juni

#catwriters #HoustonJune7to9 #BestCatWritersConferenceEver #letsGo

Amy Shojai har skrevet 30+ kjæledyrpleier. Hun “spiller” i både det tradisjonelle og digitale rommet som både forfatter og en blogger, så vi ønsket å sjekke inn før CWA -konferansen, og er vi glade for at vi gjorde! Det viser seg at det er mye å snakke om, og hun oppfordrer oss til å skynde oss ned til Houston, på hennes søte Texas -måte selvfølgelig! Les videre, og hvis du er en Amy -fan som meg, kan du prøve en gratis registrering, men hvis du ikke vinner, kan du registrere deg for konferansen her og legg planene dine for Houston som hun sier. Det er verdt det. Ikke glem å ta med din Bling Amy!

Amy Shojai, blogger, forfatter, foredragsholder, CWA medgründer

Hallo igjen! Amy, du er en legende i kjæledyrskrivingen og nå bloggverdenen, men mest av alt er du like relevant nå som du var da du grunnla Cat Writers ‘Organization. hvordan gjør du det?

Vel, jeg har skrevet og snakket før om å “gjenoppfinne” meg selv. Tidene endres, og forfattere må være kvikk som en katt for å følge med endringene. Vi kan ha en synd fest og slutte – og det gjorde jeg en stund! -eller ta på oss våre store jente-bukser og omfavne nåtiden og forutse fremtiden.

En del av suksessen min, tror jeg, har å gjøre med at jeg er billig! LOL! Seriøst er jeg ikke annerledes enn mange forfattere som må leve på et budsjett og betale månedlige regninger. Så da publiseringen gikk Ker-Flooey (det er et teknisk betegnelse, ha!), Intervjute jeg eksperter, tok gratis eller rimelige webinarklasser og lærte hva jeg trengte å vite om blogging og selvpublisering. Ja, jeg gjorde feil, men skjønnheten i dagens publiseringsverden er at forfattere har kontroll for å endre og tilpasse planer. Det er ikke som å hoppe av en klippe.

Du presenterer en økt på den kommende CWA -konferansen, “The Hybrid Author: Publishing Print, Ebooks & Audio” Kan du fortelle oss om det?

Begrepet “hybrid” refererer til de av oss som har publisert både tradisjonelt og uavhengig (indie, aka “selvutgitt”). I dag er det mange veier til suksess, og vanligvis er det beste valget diktert av en kombinasjon av faktorer – prosjektet, publikum og forfatteren, spesielt.

For skjønnlitterære forfattere er formatering av e -bøker ganske enkelt. Det blir mer komplisert når bilder er inkludert, så sterkt illustrerte sakprosa digitale titler er en utfordring. Utskriftsbøker krever forskjellige typer formatering, spesielt hvis bilder og tabeller er inkludert. En fysisk bok krever også en annen type omslag sammenlignet med digitale versjoner.

I dag er det også mange måter å markedsføre fra DIY gratis kampanjer til kostbar betalt reklame, og jeg vil diskutere noen av disse alternativene. Det er mange bevegelige deler. Økten dekker alternativene som er tilgjengelige i dag, fordeler og ulemper ved hver, og hvordan trykk og digital (inkludert lyd) er med på å bygge en forfatters suksess.

Forfattere kan ansette fagpersoner for noen eller alt det involverte arbeidet, eller de kan være en one-stop-shop og gjøre alt av seg selv. Seminaret vil gi informasjon om noen av DIY -publiseringsplattformene, publisere programvarealternativer og hjelpe folk med å bestemme hva de med rimelighet kan forvente når de lanserer forfatterkarrieren. Jeg kunne nok snakke i flere timer om forskjellige aspekter ved å være en hybridforfatter, lol!

Denne økten vil gi en oversikt, og senere under konferansen svarer jeg gjerne på ytterligere spørsmål for de som er interessert i mer spesifikasjoner. Det er skjønnheten med årets CWA -konferanse, fordi mye mer tid til nettverk er bygget inn i programmet.

Da jeg begynte på denne reinvention-reisen, lærte jeg en enorm mengde informasjon fra de som hadde gått-turen og delte suksessene sine (og feil).

Trodde du da du begynte å skrive at forfattere ville skrive uten å trenge en agent eller et forlag i New York for å lykkes? Hvordan har sosiale medier påvirket den tradisjonelle rollen?

Hellige katter, ja! Det er bemerkelsesverdig for meg hvor mye publisering som har endret seg. Å få en agent for å publisere med New York var messing-ringmålet til hver Wannabe-forfatter, og å ha en agent betydde legitimitet som forfatter. I dag kjenner jeg mange veldig vellykkede forfattere som har forlatt agentene sine for å publisere seg, for friheten som innebærer. De er i stand til å publisere det de vil, når de vil, oppdatere deksler og innhold, og prise arbeidet sitt som de ønsker – og svare med en gang på markedsendringer.

Jeg ga ut mine første bøker uten agent, basert på arbeidet mitt som kjæledyrjournalist og publiserte magasinartikler. Det førte til å finne en agent, og vi solgte et dusin bøker sammen. Etter at publiseringen endret seg og vi skiltes, var det styrke å innse at jeg hadde kontroll over min egen virksomhet for første gang i mitt liv.

Mange nye forfattere mener at det å ha en tradisjonell publiseringskontrakt gir dem frihet til å skrive – og at forlaget tar seg av alt annet. I et ord – nei. Forlagene mine på dagen (Ballantine,Nal, Penguin, Simon & Schuster, Rodale, etc), tilbød ingen markedsføringsstøtte. Ja, de betalte for redigering og bokomslag, men jeg hadde ikke noe å si på omslagene (en gang de tok navnet mitt av omslaget, og jeg måtte kaste en passform for å få det til igjen!). I dag er rådene nye forfattere får fra tradisjonelle utgivere å “starte en blogg” for å markedsføre boken sin.

Bah!

Ja, sosiale medier har betydelig påvirket både tradisjonelle publisering og hybrid/indieforfattere. Forskjellen er at tradisjonelle utgivere kan fortelle forfattere om å “gjøre sosiale medier”, men de vil ikke forklare hvordan, eller hva som fungerer. Hybrid- og indieforfattere vet at det hele er opp til dem, så de gjør leksene sine for å lære hva som er effektivt.

Sosiale medier er, med et ord, sosiale. Det er ikke et salgsverktøy. Nei, det er en vannkjøler der du møter/hilser/lærer om publikum, og de blir kjent med deg. Først da, når et forhold er etablert, vil det publikum være villig til å ta en sjanse på sin “venn” som har en ny bok – og bli potensielt superfans.

Når du sier at det tar arbeid i stedet, hva slags arbeid og hvor mye arbeid mener du? Er det verdt det?

Å ja, jeg jobber hardere nå enn noen gang før. Jeg forteller folk at min “sjef” alltid vet når jeg går av og er en “heks” for å få meg til å jobbe hele tiden. * S* Men det er det som driver en virksomhet betyr, og ingen bryr seg så mye om arbeidet ditt som du gjør.

Å forske og skrive en bok er bare en del av ligningen – en veldig viktig del, men den slutter ikke der. Forfatteren må deretter ansette en kvalifisert redaktør (og det er forskjellige typer redaktører, fra “innhold” til “kopier”); ansette en bok og/eller coverdesigner; For e -bøker, lage digitale versjoner for hver plattform (Kindle, Nook, iBooks, Kobo, Audio); bestemme priser; Planlegg publisering rundt markedsføringsbeslutninger.

Når boka er utgitt, kan oppdateringer bli nødvendig, spesielt i tilfelle av sakprosa. Men selv skjønnlitterære bøker kan ha nytte av oppdateringer. Min thriller -serie har gått gjennom 3 inkarnasjoner av bokomslag – de første versjonene var forferdelig! Og salget tok ikke virkelig fart før 3. (nåværende) dekker.

En bok er aldri ferdig, fordi nye lesere stadig oppdager forfatterens arbeid som ny-til-dem. Det førsteinntrykket kan enten være fyrverkeri, eller en dud. Så jeg måler stadig suksess og justering for neste prosjekt for å bygge videre på tidligere bøker.

Å, og selvfølgelig når en forfatter begynner å gjøre litt ved virksomheten, er skatter et problem. Jeg er heldig som er min manns yrke, men andre forfattere kan trenge eksperthjelp.

Hvis en forfatter kommer til CWA -konferansen, hva tror du de vil komme ut av det ved å komme personlig kontra å lese informasjon på nettet? Spesielt for en blogger!

Øktene på CWA -konferansen er alltid spektakulære. Dette vil være min 24. konferanse å delta, og jeg har aldri blitt skuffet over innholdet.

Når det er sagt-er den beste delen av CWA-konferansen en-til-en-møter med andre som er like lidenskapelige for arbeidet sitt som jeg er. Jeg lærer så mye over kaffe eller frokost, eller bare chatter i pauser. Mange CWA -medlemmer har blitt utrolig vellykkede som bloggere, og tjener penger på sine online tilstedeværelser og bygger relasjoner med kjæledyrprodukter selskaper og tjenester.

Jeg har også fått bokkontrakter og taleoppdrag fra å delta på CWA -konferansen. Å være der personlig (i Purr-sønn?) Tar bare “sosiale nettverk” til neste autentiske nivå. Ta med bilder av pelsbarnene dine, del din kjærlighet til å skrive og kjæledyr lidenskaper, og oppdag din valgte familie der du hører hjemme. Det er så hjertelig og befriende å vite at alle kan snakke fritt uten de “utseende” at vi kanskje kommer i andre samlinger – på CWA -konferansen “får det” og vi er alle på samme side (bokstavelig og figurativt).

Åh, og i år sammenfaller vi også med et stort katteshow. Så i løpet av lørdagen kan vi alle ta turen over og se noen nydelige kattunger i showringen og Cat-NEXT-Door Adoption Groups, pluss bling! CAT -show har de beste smykkene noensinne.

Økten din dekker utskrift, e -bøker og lyd. Har du et favorittformat for arbeidet ditt? Er skriving for hvert format veldig annerledes?

Egentlig prøver jeg å produsere hver bok i alle mulige formater. På den måten har det bredest mulige publikum tilgang til arbeidet, inkludert folk over hele verden. Mange av bøkene mine selger spesielt godt i Australia, for eksempel, og selv om jeg ikke (ennå!) Produserer oversettelser, har jeg også bøker som selger i mange ikke-engelsklesende land. Jeg tror bøkene mine er distribuert i et par dusin land nå, og det ville ikke være mulig uten e -bøker eller lydversjoner.

Selvfølgelig er de sterkt illustrerte bøkene sannsynligvis ikke en god passform for lyd, siden du ikke kan “høre” bildene. * S* Når det er sagt, er noen av de mest populære lydbøkene mine sakprosa. Fiksjonsbøkene kan være en utfordring i lyd fordi leseren må “handle” historien, og til og med endre stemmer avhengig av karakterer. Ja, jeg har min egen plateinG Studio og “stemme” mine egne bøker.

Sannsynligvis er de enkleste og raskeste bøkene å produsere fiksjon -bøker, og de mest involverte er høyt illustrerte trykte ikke -skjønnlitterære titler. Hundens fakta og kattfakta trykte bøker er hver over 500 sider med dusinvis av bilder og illustrasjoner. De var en stor utfordring, og jeg er veldig fornøyd med hvordan de viste seg og selger så bra. Faktisk produserte jeg dem også i innbundne versjoner.

Det har vært mange nyheter om sosiale medier som krenker vårt privatliv, men likevel er sosiale medier hvordan forfattere og bloggere publiserer arbeidet sitt. Hva tror du vil være virkningen av alt dette? Vil du dekke det i økten i det hele tatt?

Hmnnn. Det er et fantastisk spørsmål, og jeg er ikke sikker på om jeg er kvalifisert til å svare på. Det vil sannsynligvis ikke være nok tid til å dekke det mye i økten min (vi får 45 minutter, Yikes! Må snakke raskt!). Alt jeg kan si er – jeg skriver ikke noe, i e -post eller på sosiale medier, som jeg ikke ville at mamma og pappa skal lese. *s*

Jeg styrer også unna kontroversielle fag. Andre kan være uenige, og det kan være en personlig plattform for andre. Men enhver forfatter som kommer hardt ned på “den ene siden” av et kontroversielt tema eller problemstilling automatisk kan fremmedgjøre den “andre siden” som kan være potensielle lesere. Det er noe å vurdere. *skulter*

Hva er det mest gledelige for deg om å skrive om katter du gjør?

Jeg elsker å høre tilbake fra leserne at noe de har lest hjalp deres kitt-menneskelige forhold. Det gjør det sååå verdt! Forleden var jeg på en boksignering og møtte en gentleman som ikke var interessert i å kjøpe en bok (det er greit), men tok kortet mitt – og plutselig kjente igjen navnet mitt. Ansiktet hans lyste opp, og han sa at han leser den ukentlige avisspalten min, og ønsket å håndhilse … bare wow. Forfattere jobber så vanligvis alene på hjemmekontoret vårt, og får sjelden møte en på en med leserne, og det er så fantastisk å koble seg til og se at vi har gjort en forskjell.

Igjen, det er den betydelige fordelen med å være på CWA -konferansen personlig. Jeg får koble meg til igjen med folk jeg bare ser en gang i året, eller møter mangeårige venner på nettet for første gang.

Hvor mange kjæledyr har du nå? Jeg hørte at du har et nytt kjæledyr som gjør deg til det vår gode venn Arden Moore (hvem du er på et annet panel med) ringer multi-petual?

Karma-kat og hennes nye lekekamerat bravo

Etter å ha mistet vår elskede tyske hyrde i september i fjor, og vår (nesten) 22 år gamle katt i desember i fjor, var vi ikke klare på en stund. Men huset følte seg tomt, og Karma-Kat (vår 4 år gamle Silver Shaded Tabby) savnet virkelig vennene hans.

En av min manns klienter satte oss i kontakt med kameraten hennes som hadde reddet en forlatt gravid hund og spurte om vi ville ha en valp. Så den 28. april hentet vi Bravo hjem – han er 12 uker gammel og veier allerede 40 kilo! I følge de i rasen som burde vite, er Bravo en okse -mastiff, så han vil sannsynligvis veie nær 130 pund som voksen.

Karma-Kat har det bra med situasjonen, og Bravo (oppvokst med katter og flere andre hunder) har kjempefine kattemåter. Og når jeg er på CWA -konferansen i juni, kan jeg se på å ta i bruk en annen kattunge. Mine lodne muses inspirerer meg!

Noe annet du vil legge til?

Jeg oppfordrer alle som kan “gå på kattegjerdet” til å hoppe til å delta på CWA -konferansen og investere i skriving og publisering av fremtiden. Organisasjonen holder kostnadene så lave som mulig – vi har tross alt alle et budsjett – men du vil få så mye og kostnadene kan kreves som en forretningsutgift på skatten din. Når du kommer, kan du stoppe og si “hei” og presentere deg selv. Jeg gleder meg til å se deg der.

Registrer deg for konferansen her!

Lær mer om Amys publiseringsarbeid her.

Venn henne på Facebook kl

eller følg henne på Twitter @amyshojai

Takk Amy!