Hvorfor bobber katten min hodet? 8 Årsaker til denne oppførselen

Hodebobbing hos katter kan skje av mange forskjellige grunner, noen enkle og andre mye mer alvorlige. Ofte kan kattens hodebobbing (hvorfor kattet katten min bobber hodet?) Kunne bare være symptomet på en godartet eller øyeblikkelig ungdomstid, for eksempel et stressende scenario eller overoppheting. Men det kan også være et symptom på et alvorlig helseproblem som kan kreve inngrep fra veterinæren.

Hvorfor bobber katten min hodet?

Uregelmessig sinnsvibrasjon er helt vanlig, men i tilfelle pusen din brått begynner å riste tankene langt mye mer enn normalt, er det veldig sannsynlig at et problem som: øresykdom. Aural hematom. Øremidd.

Hvis pusen din begynner å bobbe tankene sine, har hun ikke brått blitt hyggelig. Hodet hos katter skjer av mange grunner, noen kjente, noen ukjente, noen veldig grunnleggende og andre mye mer alvorlige. Hvis katten din begynner å nikke tankene sine, må du sjekke henne ut for å finne ut av det og behandle årsaken.

Hvorfor er katten min plutselig vinglete?

Til og med en kattete som faller over, beveger seg ved hjelp av en stivbenet gang, vingler fordi han går, eller bobs sinnet kan bli plaget av en tilstand som cerebral parese hos mennesker. Cerebellar hypoplasia er en lidelse i lillehjernen, hjerneområdet som regulerer koordinering og bevegelse.

Kitten din kan bobbe tankene sine for å få mange ukjente og kjente grunner. Som forekomst kan han ha øreproblemer i å konsumere midd for å vokse utvikle seg. Det er klart at han også kan ha hatt en indre øre sykdom.

En annen grunn til at katten din kan boble tankene hans skyldes genetikk. Forstår du at kattens grunnlag? Men hvis katten er blitt adoptert fra en tilflukt for dyre, har de kanskje ikke hans komplette helsehistorie.

Er pusen din noen medisiner, foreskrevet eller uten disk (kosttilskudd)? Hvis det er tilfelle, kan han ha opplevd en allergisk respons.

Den mye akutte årsaken er et sinnsspørsmål. Ble pusen din rammet av et kjøretøy? Kan han falle, vet du?

Hvis katten din fortsetter å rense tankene, kan du vurdere ham til veterinæren din som kan tilby en passende diagnose og oppmuntre til den mest passende handlingsplanen for utvinning

Uvanlig hodebobbing på pusen din kan være et stressende syn, så det er generelt ingen grunn til å stresse. Innenfor følgende guide tar vi en titt på hyppige årsaker til denne rare oppførselen hos katter og mulige løsninger. La oss begynne!

1. Øreproblemer for katthodebobbing

Den mye hyppige grunnen til at katten bobber sinnet er øreproblemer. Dette kan være like enkelt som en opphopning av voks som forårsaker dem nød eller hørselsproblemer, eller det kan være noe alvorlig, for eksempel en øresykdom.

En ørebetennelse kan kaste bort katten din likevekt, og bobbingen er deres forsøk på å rette seg selv.

Dette vil vanligvis være ledsaget av andre lidelser, for eksempel kvalme og mangel på lyst. Et annet potensial vil være øremidd eller skadedyr, og også den kontinuerlige kløe kan forårsake kattens nød.

Hvis katten din begynner å bobbe og riste hodet, kan den bli brakt videre av noe så greit som øreinfeksjoner eller lopper. De ekle små skapningene kan angripe kattes ører, noe som resulterte i kløe, ubehag og potensiell sykdom.

Når det absolutt ikke er noen utsikter til en skadedyrsykdom, kan andre øreproblemer som en ørebetennelse eller lidelse muligens være lovbryteren.

Kattbalansen din kan kastes når det er et problem med øret hennes, i tilfelle hodet hennes sannsynligvis vil bli ledsaget av ytterligere symptomer som kvalme og se mot det negative som opplever problemet.

Utfør en detaljert test på dine egne katteører for voksoppbygging eller tegn på skadedyr eller skadedyr. Tørk ut overflødig voks med en bomullskule gjennomvåt i varmt vann, men styr unna bomullspinner, fordi disse kan skade trommehinnen.

Enten det ikke er noen symptomer på hevelse, hevelse, kløe eller smerter, så kan det være en sykdom, og du vil ta din lodne venn til veterinæren.

2. Reaksjon på medisiner for katthodebobbing

Dårlige reaksjoner på medisiner kan forårsake hodebobbing i gnagere og hunder kan også forårsake anfall i mange alvorlige tilfeller.

Katten din har kanskje en fryktelig reaksjon på visse medisiner, noe som kan være ganske vanlig med CAT-godkjent medisiner.

Gi aldri kjæledyret ditt noen medisin som ikke er foreskrevet eller godkjent av veterinæren din, med tanke på at dette kan skape alvorlige bivirkninger.

Reaksjoner på medisiner er normalt ledsaget av andre symptomer, for eksempel diaré eller kvalme.

Hvis en katt er på narkotika, og du antar at dette kan være grunnen til hodeknappen, kan du spørre veterinæren din om det er et annet stoff tilgjengelig.

3. Medikamentreaksjoner for katthodebobbing

Reaksjoner på medisiner eller overdosering kan av og til forårsake ikke bare hodet som spretter i gnagere, men også full blåste anfall.

Din personlige katt kan ha en fryktelig handling for noen typisk kattegodkjente medisiner, men alvorlige symptomer vill Sannsynligvis må du tilby kjæledyret ditt en medisin som ikke er godkjent for helbredende katt.

Pseudophedrine og efedrin er for eksempel medikamenter som du sannsynligvis har i medisinekisten, men ikke nøl med å donere dem til en pitting for de sniffene.

All porsjon av pseudofedrin er en overdose i katten din og vil ikke bare føre til at tankene hennes Bob, men har potensial til å akselerere pulsen hennes, levere blodtrykket hennes krypende og forårsake ubehag.

Medisineringsreaksjoner og overdoser er svært alvorlige og kan forårsake død, av denne grunn har aldri utsatt å føre pusen din inn i praksisen rett i disse scenariene.

4. Allergiske sykdommer for katthodebobbing

Hvis katten din får en soppsykdom, mye mer utbredt hos eldre katter og katter, kan dette være grunnen til at hodet bobberer. Dette vil nesten alltid bli ledsaget av ytterligere symptomer, som feber og mangel på matlyst, rennende nese, slapphet og kvalme.

Du vil ønske å ta felinen din i veterinæren din for en velværeeksamen for å finne ut den nøyaktige typen bakteriesykdommer og også om antibiotika er essensielle.

5. Hodeskade for katthodebobbing

Hodeskade kan også være årsaken til at kattens tanker bobberer. Katten din kan ha vært i en kamp, ​​hatt en stor kollaps eller blitt truffet av et kjøretøy, og en eller mye mer av disse episodene kan føre til en viss hodeskade som kan forårsake kognitiv funksjonsfeil, noe som fører til at hodet bobberer.

Vurder kattens sinn for signaler om skade eller innvirkning, og de kan også kreve en konsultasjon med en veterinær.

6. Genetikk for katthodebobbing

Kittys genetiske historie kan spille en rolle hvis hun utvikler sinn skjelvinger. Purebred genbassenger er ofte ikke varierte nok til å holde katter sunne.

En viktig sak er en arvelig lidelse som avslører hos burmesiske katter, noe som resulterer i tretthet i halsmusklene, noe som følgelig forårsaker tilbakefall av hodet.

Selv om det er ganske uvanlig, kan Kittys genetikk ha en del å gjøre i hodet. Dette er spesielt vanlig blant alvorlige dyr, der dårlig avlspraksis Et av et lite genbasseng kan forårsake fattige dyr.

Et fantastisk eksempel på dette er at den burmesiske katten. Disse kattene lider av og til av et arvelig helseproblem som kalles hypokalemisk polymyopati, som er preget av svakhet i halsmusklene, noe som kan forårsake tilbakefall av hjernen.

7. Vestibulær lidelse for katthodebobbing

Vestibular lidelse er preget av brå og noe ekstrem desorientering hos katter, og dette kan være grunnen til at kittyens hodebobbing. Hyppige symptomer synker eller vender seg til den ene siden, vipping eller bobbing, og ofte, kvalme og oppkast.

Problemet er resultatet av en unormalitet i det indre av den lodne vennen, det vestibulære apparatet, som er ansvarlig for koordinering og balanse. Den nøyaktige årsaken til problemet er ennå ikke helt kjent, og analyse er basert på vitenskapelige indikasjoner.

Helseproblemet kommer vanligvis uventet og kan skje hos katter i alle aldre. Selv om det absolutt ikke er noen spesiell medisinsk behandling, vil veterinæren sannsynligvis foreskrive antibiotika eller til og med soppdrepende medisiner, med tanke på at det sannsynligvis er en sykdom av en eller annen type i det indre øret. Lidelsen er ikke langvarig og løser seg normalt om et par dager.

8. Hjerneproblemer for katthodebobbing

Hodebobbing i gnagere kan resultere fra sinnsvansker – og også årsakene endres. Hvis katten din hadde blitt truffet av en bil eller falt og slo hodet, kan hun ha hjerneskade som kan innlemme hodebobbing som et symptom.

Infeksjoner fra sinnet kan indikeres med signaler som hodet rettet, som oddet eller flerumettet hjernevev.

Hvis problemet er med måten sinnet utviklet seg på, vil ikke pusen din uventet bevitne et hodeboblingsspørsmål. Hun har vist symptomet fra så snart 6 måneder.

En fødselsdefekt i sinnet kan skyldes en sykdom, sykdom eller giftstoffer, enten kontrahert eller slått mens mamma -katt hadde vært gravid.

Kattunger født med denne typen hjernevansker kan leve så lenge alle andre katter, men kan kreve ytterligere oppmerksomhet og omsorg, med tanke på at de typisk er utviklingshemmede.

Hvordan vet jeg om katten min har en ørebetennelse?

Hvilke indikasjoner på en ørebetennelse hos en katt?

Mørk eller gul utslipp.

Rødhet eller hevelse i øreklaffen eller ørekanalen.

Voksaktig oppbygging på eller i nærheten av øregangen.

Utslipp i øret som ser ut som kaffegrut (et symptom på øresykdommer)

Sterk lukt.

Høringsreduksjon.

Reduksjon av likevekt eller desorientering.

Kan jeg legge peroksyd i kattene mine?

Det er svært tilrådelig å bruke et fantastisk eksepsjonelt øre -rensemiddel. Rengjøringsmidler som bruker hydrogenperoksyd eller peroksyd kan forårsake irritasjon i øregangen, spesielt når svulsten enten er betent eller magesår.

Noen ørerensere har soppdrepende eller antibakterielle komponenterFor å stoppe øreinfeksjoner.

Hva kan jeg bruke hjemme for å rengjøre kattens ører?

Hvordan rengjøre en katt ører

Varm olivenolje eller ørerens i kroppstemperaturen ved å sette beholderen i en varm (ikke varm) vannpanne.

Sett katten på fanget ditt svøpt i et håndkle. …

Sett en dråpe eller to av væsken (muligens olivenolje eller service øre -rensemiddel) til den sirkulære åpningen av ørekanalen.

Hvor ofte må jeg rengjøre kattes søppelboks?

To ganger i uken vil virkelig være et generelt prinsipp for å erstatte leirstrø, men avhengig av situasjonen din, kan det være lurt å erstatte det hver dag eller bare en gang hver uke. Må du rense ut søppelboksen hver dag, kan det hende du bare må slå av søppel hver annen til tre måned.

Hvorfor har innendørskatten min skitne ører?

De mange vanlige årsakene til øreutladning hos katter inkluderer: øresykdommer. Så bittesmå at du normalt trenger et mikroskop for å se dem, ørebetennelser er den hyppigste grunnen til katteørevansker, og de kan være ganske irriterende for din lodne venn.

Hvordan vet jeg om katten min har en gjærinfeksjon?

Symptomer på allergisk infeksjon hos katter

Fettete hud.

Reduksjon av hårfirma.

Rødhet på epidermis.

Skaly hud.

Tykning av huden.

Mørke flekker på huden.

Stinkende løslatelse fra lesjoner til huden.

Øvre luftveisplager.

Hvordan behandler du soppinfeksjon hos katter?

Behandling av allergisk infeksjon av hudpleie hos katter Noen hudplager kan behandles med visse soppdrepende kremer eller kremer eller orale soppdrepende medisiner.

Sykdommer som blir brakt videre av gjær, kan muligens behandles ved hjelp av spesielle sjampoer eller dråper. Cyster eller lesjoner under huden kan trenge kirurgisk fjerning.

Hva er den raskeste måten å eliminere hudsopp?

Hjemmemedisiner for sopphelseproblem er:

Spis yoghurt og probiotika. Yoghurt og andre enzymer har et betydelig antall gode bakterier som hjelper til med å avverge flere soppsykdommer. …

Vask med såpe og vann. …

Bruk eplecidereddik. …

Bruk Tea Tree Oil. …

Bruk kokosnøttolje. …

Bruk gurkemeie. …

Bruk aloe vera. …

Hvitløk.

Endelige ideer
Mens brå hode som bobberer på pusen din kan stresse, er det ingen vesentlig bekymringsårsak. Saken er normalt lett festet hjemme, og pusen din kan vende tilbake til det normale idealet.

Men hvis problemet vedvarer eller blir verre og har blitt ledsaget av andre tegn, er det en fantastisk idé å velge katt for å få en sjekk med veterinæren din.