Ferie- og vinterforholdsregler for hunder og katter

Legg til denne deling av knapper til facebookfacebookfacebookshare til twittertwittertwittershare til pinterestpinterestpinterestshare til meraddthismore

Hvert år rundt høytiden blir veterinærkontorene opptatt med nødanrop fra hjørnetann og kattemessige foresatte. De desidert vanlige telefonsamtalene vi mottar, er relatert til en kjæledyrhund eller katt som har spist for mye av ferie kalkun eller annen feriemat og desserter. Det er avgjørende at kjæledyrseiere vet at sjokolade og andre søte ingredienser kan være veldig giftige for hunder og katter.

Selv om jeg alltid har oppfordret kundene mine til å mate familiens kjæledyr et sunt, balansert hjemmelaget kosthold ved hjelp av oppskrifter fra anerkjente kilder, fôring av fettbordskrap, spesielt hos dyr med sensitive fordøyelseskanaler, eller eksisterende historier med opprørt for fordøyelseskanalen, kan forårsake lidelser inkludert akutt gastroenteritt og til og med pankreatitt. Dette kan manifestere seg i de vitenskapelige tegnene på oppkast, diaré, dehydrering eller tap av appetitt.

Hvis et dyr allerede er vant til en fast formel kommersiell kjæledyrmat -kosthold hver dag, og kostholdet deres uventet endres i høytiden uten en gradvis overgang, kan dette vanlige scenariet forårsake fordøyelsesproblemer i kjæledyr. Hvis dette må oppstå, kan det å faste et kjæledyr i 24 til 48 timer ved å bruke bare væsker og/eller buljong, i tillegg til å bruke naturlige hjemme midler som glatt alm vanligvis hjelpe. Pepcid AC i dose på halvparten mg per pund, en gang til to ganger daglig kan også hjelpe med surmage og litt oppkast.

Etter 24 til 48 timer, er det vanligvis nok nok å løse grunnleggende glatte elm eller pepcid AC å introdusere Bland Hamburger og/eller Rice -dietter og fortsette glatt Elm eller Pepcid AC. Naturvet -enzymer og probiotika er veldig bra å ha rundt og legge til de blide diettene under bedring og til og med langsiktig for å styrke tarmen immunforsvaret. Imidlertid, hvis styrket slapphet eller tap av kroppslige væsker vedvarer eller forverres (gjennom økt oppkast og diaré), må en øyeblikkelig veterinærvurdering gjøres for å unngå dehydrering, spesielt hos de veldig unge og senior kjæledyrene.

En annen vanlig kostholdssituasjon som er sett denne tiden av året, er i familiens kjæledyr som bokstavelig talt plyndrer søpla for rester av høytidsmåltider og ørkener, i tillegg til familiens kjæledyr som går etter ufordøyelige ting, inkludert gaveinnpakningspapir, bånd, glitter, poinsettia -planter, etc. til og med Noen av de vanlige gavene og varene som er igjen under ferietreet, for eksempel feriegaver til både mennesker og kjæledyr, må brukes under menneskelig tilsyn.

Vi må heller ikke glemme å holde familiens kjæledyr varme denne tiden av året, spesielt når vinteren bærer ned på oss. Utenfor familie kjæledyr inkludert katter må få tilgang til passende varmt ly i tilfelle vinteren blir brutalt kaldt. En av de mye mer vanlige freak -ulykkene denne tiden av året involverer katter som søker varme under panseret på bilen, noe som kan føre til katastrofale konsekvenser hvis katten sovner i dette området. Spesielt mindre leker med leketøy rase må være tilstrekkelig dekket med små jakker for å holde dem varme i det kaldere været, da de har en tendens til å miste kroppsvarmen raskt.

Det er heller ikke uvanlig å se en og annen sak om frostskader i kjæledyrene våre. Når folk forbereder bilene sine for de kaldere århundene, må de også være forsiktige med å forlate åpne bokser med frostvæske. Antifeze er vanligvis veldig velsmakende for nysgjerrige hunder og katter, og kan forårsake akutt fordøyelsesopprør og livstruende nyresvikt. Etter hvert som været blir kaldere, kan utenfor små pattedyr som mus og rotter ta ly i hjemmene våre, og mens kattene og hundene våre kan bidra til å holde disse befolkningen nede, må vi være ekstra forsiktige med å ikke utelate gnagerefeller som ikke bare kan kan være giftig for hunder og katter, men i familiens kjæledyr som tilfeldigvis inntar en gnager som har konsumert noe av agnet fra disse giftene. Selv om høytiden er en veldig spesiell tid på året for hele familien, er det avgjørende å være årvåken når det gjelder å overvåke dyrene våre for disse potensielle risikoene i løpet av ferien og vinteren.

Kjæledyrsikkerhet