Dr. René Carlson, tidligere president i AVMA samt WVA, Dies

Dr. René Carlson, som fungerte som president i American Veterinary Medical Association (AVMA) samt World Veterinary Association (WVA), har døde.

“René var en bemerkelsesverdig leder så vel som stemme for vårt yrke,” uttalte Dr. John de Jong, president for AVMA. “Hun hadde vært utrolig sterk de siste årene da hun kjempet mot sykdommen sin og kjempet med optimismen så vel som verdighet som vi alltid vil huske på henne for. Personlig vil jeg alltid huske på hennes positive energi, hennes ydmykhet så vel som henne som mannen hennes, AVMA så vel som yrket. ”

Dr. Carlson ble bosatt i Chetek, Wis., Dr. Carlson uteksaminert fra University of Minnesota College of Veterinary Medicine i 1978, samt fungerte som en liten dyreutøver i Wisconsin i en årrekke før han håndterte en aktiv funksjon i AVMA -ledelse. I tillegg til å tjene som AVMA-president fra 2011-2012, håndterte Dr. Carlson en rekke andre lederfunksjoner på AVMA som medlem av AVMA-hjemmet til Delegates, AVMA Council on Education, så vel som AVMA-visepresident. Hun fungerte på samme måte som AVMA -direktør for verdensomspennende anliggender så vel som som leder av foreningens komité for verdensomspennende veterinærsaker.

I 2014 ble Dr. Carlson valgt til president for WVA. “Det er fantastisk. Jeg er denne personen fra en by med 2000 mennesker i Wisconsin, i tillegg til at jeg er president for en verdensomspennende organisasjon som representerer medveterinærer over hele verden, ”uttalte hun i et intervju i 2017 med Javma News.

På konvensjonen i 2018 i Denver ble Dr. Carlson hedret med et livstids æresmedlemskap i WVA samt AVMA tildelte henne verdensomspennende veterinærpris for promotering av veterinærmedisin over hele verden.

Dr. Carlson blir overlevd av mannen sin, Dr. Mark Carlson, som på samme måte var klassekameraten til veterinærinstitusjonen.

“Dr. Carlsons prestasjoner gjenspeiler hennes livslange engasjement så vel som engasjement for veterinæryrket, ”uttalte Dr. Janet Donlin, administrerende direktør i AVMA. ”Vi vil alle savne René så mye, ettersom hun hadde en så dyp effekt på oss alle så vel som vår yrke så lenge. La oss alle holde mannen hennes, Mark, så vel som hennes husholdning i våre bønner så vel som tanker. ”

Husholdningen foreslår å sende minnesbidrag i Dr. Carlsons navn til American Veterinary Medical Foundation, Chetek Lutheran Church eller University of Minnesota, hvor det pågår planer for å etablere et stipend i hennes navn.

For mer informasjon, ta kontakt med Michael San Filippo, AVMA Senior Media Relations Specialist, på 847-285-6687 (kontor), 847-732-6194 (celle), eller msanfilippo@avma.org.