Behandling av Feline Diabetes

Legg til denne delings -knappen til FacebookFacebookfaceBookShare til Twittertwittertwittershare til PinterestpinterestPinterestShare til Moreaddthismore32

Når katter eldes, er de utsatt for noen få av de samme degenerative medisinske tilstander som mennesker er. To av den mye mer typiske hormonelle sykdommen som er sett hos katter inkluderer diabetes mellitus samt hypertyreose. Den mest typiske typen diabetes som er sett i felinen er der evnen til å skape insulin har blitt forbigående eller permanent redusert. En av de mest betydningsfulle så vel som mange viktige elementer med hensyn til den høye forekomsten av dette problemet hos katter er den spesielle fôringen, så vel som forslag om tørrmat bare dietter til våre kattevenner.

De fleste tørre feline matvarer er fulle av bearbeidede karbohydrater, noe som gjør at de kan gjøres til en tørr kibbleform. Ikke bare er slike matvarer et enormt fareelement i å etablere feline urinveisforstyrrelser (kjent som FUS eller Feline urologisk syndrom), kronisk dehydrering, nyresvikt så vel som overvekt, men å mate slike dietter til en naturlig kjøttspisingstyper som feline En oppskrift på ødeleggende helse. Til og med domestiserte katter er obligatoriske rovdyr, hvis fordøyelseskanaler er utviklet for å spise hovedsakelig kjøtt. Bruken av så mange karbohydrater gir bemerkelsesverdig belastning på leveren, så vel som andre metabolske veier, samt har vist seg å spille en direkte funksjon i forskjellige bukspyttkjertelen, fordøyelses- samt leverforstyrrelser hos katter.

Faktisk, når en feline får diagnosen diabetes, er et av de aller første trinnene en veterinær vil ta å sette en feline på en “catkins” (ingen karbohydrater, høyt fett, høyt proteinkjøttbasert) kosthold. Dessverre burde dette være et forebyggende forslag fra mange veterinærer før en så alvorlig patologi utvikler seg. Hvis det blir fanget tidlig nok, kan diabetes til og med være i noen tilfeller reversibel ved å skifte til en ikke-karbohydratdiettplan for katten. Og mens hos mennesker så vel som i hunder i lavere grad, kan orale reseptbelagte medisiner som Glipizide i noen tilfeller være nyttige for å håndtere diabetiske individer, er disse orale medisinene mye mindre vellykkede hos katter. Nåværende insuliner brukt av mange veterinærer inkluderer humulin n insulin, lantus/glargin insulin samt prozinc insulin for katter. Mens mange av disse insulinene trenger resepter for U-100 insulinsprøyter, trenger de nyere Vetsulin-insulinene spesielle sprøyter kalt U-40-sprøyter.

Blant de mer eksepsjonelle diettene inkluderer hjemmelagde kjøttbaserte kostholdsplanoppskrifter, som forklart i boken av Anitra Frazier kalt The Natural Cat, eller den mye mer naturlige kommersielle hermetikk-kjæledyrmat-diettene av Wysong eller Pet Guard. Det er mange nyttige kosttilskudd for diabetiske katter, inkludert proanthozone, Naturvet -enzymer samt probiotika, så vel som veldig ren Omega 3. Disse produktene består av den endokrine buntavtalen. I tillegg er tilskuddet DMG væske eller vetri-DMG også fantastisk med å hjelpe balansert blodsukkernivå.

Feline HealthDiabetes